Over Doetinchem

Doetinchem telt bijna 58.000 inwoners. De markt in Doetinchem is een begrip in de wijde omgeving, iedere dinsdag en zaterdag is er een gezellige markt rond het stadhuis. Iedere laatste zondag van de maand is het koopzondag.

Van stadswandeling tot kanotocht op de Oude IJssel en van een bezoek aan het Stadsmuseum met een lunch op één van de vele terrassen.

In de maanden juli en augustus kan je onder begeleiding van een stadsgids door en rond het centrum van Doetinchem wandelen of fietsen en word je langs enkele markante Doetinchemse hotspots geleid.

In en rondom het centrum kun je, ook in coronatijden, volop genieten van een hapje en een drankje op de terrassen. In de Grutstraat, de grootste horecastraat in Doetinchem, vind je tal van gezellige bars en restaurants. Van lunchroom tot (eet)café en van restaurant tot bar en club, je vindt het allemaal.

Rondom Doetinchem liggen mooie natuurgebieden en fraaie landgoederen, zoals Landgoed Slangenburg of de Kruisbergse bossen. Een bezoekje aan de BeachClub op Recreatieplas Stroombroek is ook de moeite waard, met z’n gezellige terras.

Knooppunten(fiets)routes in de Achterhoek! Fiets van bos naar weilanden en van dorpen naar bijzondere historische stadjes. Wist u dat de Achterhoek is uitgeroepen tot het beste fietsgebied van Nederland?